Nieuws

Visker en Pool Nederlands Jeugd Kampioenen

Afgelopen week werd tijdens de Nationale Jeugd Kampioenschappen niet alleen gestreden om de titels tot en met 16 en 18 jaar, maar zeker ook tegen de extreme weersomstandigheden. Nog nooit eerder was er een dergelijke verhitte strijd op de banen van het Tulip Tennis Center in Hilversum.

Favorieten Elysia Pool en Niels Visker hielden uiteindelijk hun hoofd koel en kroonden zich tot Nederlands kampioenen in het enkelspel.

Niels Visker

Niels Visker
Foto: Marleen Fouchier

Niels Visker voerde het speelschema van de jongens tot en met 18 jaar aan en maakte zijn favorietenrol met verve waar door zich zonder setverlies naar de finale te slaan. Ook in de eindstrijd tegen de als zesde geplaatste Jurriaan Bol stond Visker geen set af. De speler van E.O.D. uit Roden was met 6-3 7-5 te sterk en won daarmee zijn eerste nationale titel in het enkelspel.

Jongens t/m 16
De finale van de jongens tot en met 16 jaar ging tussen Stian Klaassen en Daniel Verbeek. De als vijfde geplaatste Klaassen kende geen problemen met zijn één plaats lager ingeschaalde tegenstander. De speler van Z.T.C. Shot zegevierde met 6-3 6-2 tegen Verbeek, die in 2016 Nederlands kampioen werd tot en met 12 jaar.

Elysia Pool

Elysia Pool
Foto: Marleen Fouchier

In de oudste categorie bij de meisjes kende Elysia Pool geen genade met Vanja Gudelj. De nummer twee van de plaatsingslijst stond slechts twee games af.

De speelster uit Meppel sloeg zich met tweemaal 6-1 langs de als zevende ingeschaalde Gudelj, die uitkomt voor A.T.V. Berkenrode.

Meisjes t/m 16
Anouck Vrancken Peeters was de beste bij de meisjes tot en met 16 jaar. De topseed was in de eindstrijd in twee sets sterker dan Anouk Koevermans: 6-3 6-4.

De speelster uit Naaldwijk won in Hilversum voor het eerst een titel bij de NJK. Runner-up Koevermans was in 2016 al eens de beste in de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar.

Bekijk hier alle uitslagen van de finales in het enkel- en dubbelspel.

Komende week komen de spelers tot en met 12 en 14 jaar in actie bij de NJK.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z