Nieuws

Wie speelt waar? Van Keistad tot Roemeense hoofdstad

Het grasseizoen zit er op. Het grandslamtennis is voor zes weken in de pauze stand gezet, maar de ATP- en WTA Tour toert deze zomer gewoon door.

Om te beginnen dicht bij huis, want in Amersfoort wordt deze week de Van Mossel Kia Dutch Open gehouden. Buiten de landsgrenzen komen onder anderen Robin Haase en Arantxa Rus in actie.
Het is maandag dus tijd voor een overzicht wie waar speelt.

Tallon Griekspoor

Tallon Griekspoor

Maar liefst 11 Nederlanders staan minimaal in het hoofdtoernooi van de challenger in Amersfoort. Tallon Griekspoor (4) en Thiemo de Bakker (14) zijn de twee landgenoten die een geplaatste status hebben bij de Van Mossel Kia Dutch Open en daardoor starten in de tweede ronde.

De confrontaties in de openingsronde van Jelle Sels tegen Botic van de Zandschulp en Scott Griekspoor tegen Jesper de Jong zorgen er in ieder geval voor dat er meer Nederlandse inbreng volgt in ronde twee.

Tim van Rijthoven, Gijs Brouwers en de wildcardspelers Niels Lootsma, Ryan Nijboer en Alec Deckers zullen waarschijnlijk nog Nederlandstalige gezelschap krijgen van één of meerdere qualifiers in de eerste ronde van het hoofdtoernooi in de Keistad.

Lees hier meer over de terugkeer van de Dutch Open in Amersfoort, dat tot 2007 als ATP-toernooi op de kalender stond.

Een livestream van de wedstrijden is hier te bekijken.

Robin Haase

Robin Haase

Het ATP-toernooi van Umag is waar Robin Haase in het speelschema staat. De Nederlandse nummer één neemt het in de eerste ronde van het ATP 250-toernooi op tegen Andrej Rublev. Op het Kroatische gravel vormt Haase deze week een duo met Philipp Oswald. De Oostenrijks/Nederlandse combinatie is als tweede geplaatst.

Meer informatie over de Plava Laguna Croatia Open vind je hier.

De wedstrijden worden live uitgezonden door Fox Sports.

In Bastad zien we deze week alleen in het dubbelspel landgenoten in actie. Matwé Middelkoop is samen met de Tsjech Roman Jebavy als eerste geplaatst bij het ATP 250-toernooi aan de Zweedse kust.

David Pel en Sander Arends zijn ook toegelaten tot het hoofdschema van de Swedish Open.

Meer informatie, uitslagen en planning vind je hier.

Arantxa Rus

Arantxa Rus

Arantxa Rus is vanuit Bastad, waar ze vorige week de WTA Challenger speelde, afgereisd naar Boekarest. In de hoofdstad van Roemenië is Rus in de eerste ronde van het WTA-toernooi gekoppeld aan de Veronika Kudermetova. De Russin is de nummer drie van de plaatsingslijst.

Meer informatie over de BRD Bucharest Open vind je hier.

De wedstrijden worden live uitgezonden door Fox Sports.

Een trede lager zien we Bibiane Schoofs de baan op komen. Bij het ITF-toernooi van Biarritz (Frankrijk), genaamd Engie Open Biarritz Pays Banque, behoort Schoofs tot één van de toernooifavorieten.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Internationaal tennis voor de senioren vindt er deze week plaats in Hoofddorp. Op het Arnolduspark komen de spelers van boven de 35 jaar in actie bij het Dutch Open Seniors Championship.

Dit ITF-toernooi voor spelers van 35 tot boven de 80 jaar is het oudste internationale senioren tennistoernooi van Nederland.

Meer informatie over dit toernooi vind je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z