Nieuws

WTA Finals: Halve finaliste Bertens: ‘Het is eigenlijk ongelooflijk’

Kiki Bertens is één van de laatste vier speelsters bij de WTA Finals. Om er absoluut zeker van te zijn dat ze de halve finale zou bereiken op de WTA Finals, moest de 26-jarige haar derde wedstrijd in de rode groep winnen van Naomi Osaka. Uiteindelijk gaf de jonge Japanse na één set op.

WTA Finals: Bertens: ‘Het is eigenlijk ongelooflijk’

‘Het is nooit leuk om een wedstrijd zo te winnen, maar het is wat het is’, erkende de nummer acht van het toernooi, die op het laatste moment de geblesseerde nummer één van de wereld Simona Halep verving in Singapore.

‘Zo kan het leven soms gaan. Ik heb misschien wat geluk gehad, maar ik was eerste reserve dus ik heb mijn plek gewoon verdiend. Nu heb ik drie goede wedstrijden achter de rug en staat de volgende partij alweer te wachten.’

WTA Finals: Preview Bertens - Stephens 3

Bertens is de eerste Nederlandse halve finaliste op het eindejaarstoernooi sinds Brenda Schultz-McCarthy in 1995. De prestatie van het behalen van de laatste vier bij de WTA Finals betekent veel voor de huidige nummer één van Nederland. ‘Uiteraard, met zoveel topspeelsters hier. Het is eigenlijk ongelooflijk’, aldus Bertens na haar 12de top10-zege van het jaar.

WTA Finals: Bertens teleurgesteld maar ook hoopvol na nederlaag 1

Om de finale te bereiken dient Bertens af te rekenen met Elina Svitolina. ‘Hoe dan ook wacht me een zware opgave. Elina staat ijzersterk te spelen hier vind ik. Ik zal een hoog niveau moeten halen en alles moeten geven.’ De andere halve finale gaat tussen Karolina Pliskova en de nog ongeslagen Sloane Stephens.

Zaterdagochtend 10.00 uur Nederlandse tijd speelt Bertens haar partij tegen Svitolina. FOX Sports zendt, zoals de hele week al vanuit Singapore, ook dit treffen rechtstreeks uit.

Bekijk ook het video-interview dat Tennis.nl had met Bertens.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z