Nieuws

WTA Finals: Preview Bertens – Osaka

Vrijdag worden de laatste wedstrijden in de rode groep afgewerkt. Als eersten kruisen Kiki Bertens en Naomi Osaka de degens, waarna Angelique Kerber en Sloane Stephens in actie komen. In deze rode groep is nog van alles mogelijk en maken alle vier de speelsters kans op een plaats in de halve finale.

WTA Finals: Preview Bertens – Osaka

Om 10.00 uur Nederlandse tijd betreden Bertens en Osaka het centre court van het Singapore Indoor Stadium. Om niet afhankelijk te zijn van anderen moet Bertens in twee sets winnen van de Japanse. Als dat lukt kan de Wateringse rustig achterover leunend de andere partij volgen, want dan is ze zeker van een plek bij de laatste vier.

Winst Bertens in drie sets
Wint Bertens in drie sets van de US Openkampioene dan is ze afhankelijk van de uitslag van de partij tussen Kerber en Stephens die om 13.30 uur Nederlandse tijd begint. Wint Stephens ook haar derde wedstrijd in de poule dan gaat Bertens door. Weet Kerber de Amerikaanse in straight sets te verslaan dan gaat Bertens ook door. Wint de Duitse echter in drie sets van Stephens dan bepaalt het percentage van het aantal onderlinge gewonnen games tussen Bertens, Kerber en Stephens wie zich plaatst voor de kruisfinales. Volgt u het nog?

WTA Finals: Preview Bertens – Osaka 1

Wat als Bertens verliest?
Verliest Bertens van Osaka in twee sets dan is de pupil van Raemon Sluiter uitgeschakeld. Verliest Bertens in drie sets van de Japanse en wint Stephens in drie sets van Kerber dan gaat de Amerikaanse als groepswinnaar door en bepaalt het percentage van het aantal onderlinge gewonnen games tussen Bertens, Kerber en Osaka wie in het toernooi blijft. In elke andere situatie waarin Bertens verliest, is ze uitgeschakeld.

In de andere poule is de beslissing op donderdag gevallen. Elina Svitolina is ongeslagen groepswinnaar en Karolina Pliskova gaat als nummer twee door naar de halve finale op zaterdag. Svitolina speelt dan tegen de nummer twee uit de poule van Bertens, terwijl Pliskova het opneemt tegen de nummer één.

De ontknoping is vrijdagochtend live te zien op FOX Sports. Demi Schuurs en Elise Mertens komen vrijdag als laatste partij van de dag in actie in het dubbelspel. De Nederlands/Belgische combinatie neemt het dan op tegen CoCo Vandeweghe en Ashleigh Barty. Ook dit duel wordt live uitgezonden door FOX Sports.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z