Nieuws

WTA Finals: Preview halve finale Bertens-Svitolina

De WTA Finals 2018 blijkt een steeds nauwkeurigere afspiegeling van de huidige staat van het vrouwentennis te zijn. Iedereen kan van iedereen winnen. De nummers één tot en met vier van het toernooi zijn in de huidige editie reeds uitgeschakeld in de groepsfase, wat betekent dat Kiki Bertens – de nummer acht in Singapore – in de halve finale staat. Een opgave van Naomi Osaka in de laatste groepswedstrijd betekende dat de Wateringse verzekerd was van een plaats bij de laatste vier.

WTA Finals: Preview halve finale Bertens-Svitolina

Svitolina
Op zaterdag gaat de 26-jarige pupil van Raemon Sluiter de strijd aan met Elina Svitolina. De opgeleefde Oekraïense won glansrijk met 3-0 haar (witte) groep, door op knappe wijze af te rekenen met Caroline Wozniacki, Petra Kvitova en Karolina Pliskova. Bertens moest één nederlaag slikken in de rode groep, tegen Sloane Stephens. De Amerikaanse eindigde na drie overwinningen en nul verliespartijen als nummer één in de rode groep.

Twee keer eerder stonden Svitolina en Bertens oog in oog op een wedstrijdbaan. Bij het eindejaarstoernooi voor de nummers 9-20 van de wereld in Zhuhai in 2016 was Svitolina in drie sets de betere. Dit jaar was er een herhaling bij het toptoernooi van Cincinnati, waar Bertens de grootste WTA-titel uit haar carrière bemachtigde. De wedstrijd tegen Svitolina op het snelle Amerikaanse hardcourt werd door coach Sluiter getypeerd als de beste wedstrijd van Bertens dit jaar.

WTA Finals: Preview halve finale Bertens-Svitolina 1

Lange rally’s
De baan in Singapore is aanzienlijk langzamer dan in Cincinnati. Voor Svitolina en Bertens is dat geen probleem. Het tweetal omarmt het spelen van lange rally’s. Vanuit slopende slagenwisselingen zoekt het duo zorgvuldig naar het juiste moment om toe te slaan of jaagt het op een fout van de tegenstandster. Bertens heeft zichzelf in de zwaarbevochten driesetters tegen Sloane Stephens en Angelique Kerber kunnen voorbereiden op een enigszins vergelijkbaar type speelster als Svitolina.

Laatstgenoemde heeft op haar beurt naast hardhitters Pliskova en Kvitova ook tegen de verdedigend ingestelde Wozniacki gespeeld en het nodige ritme opgedaan dat van pas zal komen tegen de nummer één van Nederland.

WTA Finals: Preview halve finale Bertens-Svitolina 2

Zowel Bertens als Svitolina zal relatief uitgerust aan de start van de confrontatie kunnen verschijnen, waardoor een kwalitatief hoogstaande partij verwacht mag worden.

De halve eindstrijd begint zaterdagochtend om 10.00 uur Nederlandse tijd en is live te aanschouwen via betaalzender FOX Sports.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z