Nieuws

WTA Finals: Schuurs/Mertens loten US Openkampioenen

De loting voor het dubbelspeltoernooi van de WTA Finals in Singapore heeft bepaald dat Demi Schuurs en haar partner Elise Mertens in de eerste ronde spelen tegen CoCo Vandeweghe en Ashleigh Barty. Het duo Schuurs/Mertens is als vierde geplaatst bij het eindejaarstoernooi waar de beste acht koppels van het jaar aan mee mogen doen.

WTA Finals: Schuurs/Mertens loten US Openkampioenen 1

Schuurs is aan een geweldig jaar bezig en won al zeven toernooititels. Geen enkele speelster in zowel single als dubbelspel is dit jaar succesvoller dan de Limburgse, die opklom naar plaats zeven op de wereldranglijst. Samen met Mertens speelde de 25-jarige Schuurs vijf finales waarvan ze er drie won. De andere eindoverwinningen beleefde ze met Kiki Bertens (1), Katarina Srebotnik (1) en tegenstander Barty (2). Bij de grandslamtoernooien was het Nederlands/Belgische duo minder succesvol. Een kwartfinale bij de US Open is tot nu toe hun beste resultaat.

Lees hier ook het uitgebreide interview dat Tennis.nl met Schuurs had vlak voor vertrek naar Singapore.

WTA Finals: Schuurs/Mertens loten US Openkampioenen

Vandeweghe en Barty vormden dit jaar voor het eerst een team en kenden daarentegen een uitermate succesvolle US Opencampagne. Het Amerikaans/Australische koppel pakte de eindzege door in een zinderende finale Timea Babos en Kristina Mladenovic in een derde set tiebreak te verslaan. Door dit resultaat plaatsten zij zich als laatste team voor de WTA Finals.

WTA Finals: Schuurs/Mertens loten US Openkampioenen 2

Het wordt de eerste krachtmeting tussen Schuurs/Mertens en Vandeweghe/Barty. Anders dan het enkelspel, waar in twee poules wordt begonnen, wordt in het dubbelspel direct een afvalschema gehanteerd.

Het speelschema ziet er als volgt uit:

Krejicikova/Siniakova (1) – Melichar/Peschke
Sestini Hlavackova/Strycova (3) – Klepac/Martinez Sanchez
Schuurs/Mertens (4) – Vandeweghe/Barty
Babos/Mladenovic (2) – Dabrowski/Xu

Schuurs en Mertens komen vrijdagmiddag (rond 16.00 uur Nederlandse tijd) voor het eerst in actie. Alle wedstrijden in zowel enkelspel (met Kiki Bertens) als dubbelspel worden de hele week live uitgezonden door FOX Sports.

Bekijk hieronder ook de video van de glamoureuze loting en een kort interview dat Tennis.nl met de dubbelspecialiste in Singapore had.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z