Nieuws

NK Tennis wordt een groot tennisfeest

Het NK Tennis van 14 tot en met 22 december is traditioneel het laatste tennisevenement op de kalender. Maar voor de spelers markeert het nationaal kampioenschap in Alphen aan den Rijn juist het begin van een nieuw seizoen. Na weken van training en voorbereiding kunnen de professionals zich eindelijk weer in wedstrijdverband meten met hun concurrenten.

Op de banen van Tenniscentrum Nieuwe Sloot komt de Nederlandse top in actie, maar naast de baan worden ook tal van activiteiten georganiseerd.

Het leuke is dat jij daar de eerste dagen gratis bij kunt zijn en hier tickets voor de finales kunt bestellen.

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp

Mannenenkelspel
De kersverse Davis Cupspeler Botic van de Zandschulp voert de deelnemerslijst in Alphen aan den Rijn aan. Tim van Rijthoven is de nummer twee van de lijst, waar ook jongelingen Jesper de Jong en Ryan Nijboer een gooi doen naar de titel.

In het mannenenkelspel wordt dit jaar een nieuwe winnaar gekroond, want regerend Nederlands kampioen Scott Griekspoor is er niet bij. De 28-jarige speler uit Nieuw-Vennep, die vorig jaar Sels in de finale aftroefde, kondigde onlangs zijn afscheid als professional aan.

Toppers in het enkelspel van het mannenrolstoeltennis zijn er ook. Maikel Scheffers, die maar liefst zeven keer met de hoofdprijs aan de haal ging, zal dit jaar met name concurrentie krijgen van Niels Vink. Het 16-jarige talent won onlangs zilver op het onderdeel Quads bij de Wheelchair Masters in Orlando.

NK Tennis wordt een groot tennisfeest 2

Lesley Pattinama-Kerkhove

Vrouwenenkelspel
Lesley Pattinama-Kerkhove mag zich Nederlands kampioen van 2011 en 2018 noemen. De Zeeuwse lijstaanvoerster zal daar dolgraag een derde titel aan toevoegen. Kampioene van 2016 en finaliste van vorig jaar Bibiane Schoofs is de nummer twee van de plaatsingslijst. Richel Hogenkamp, die in 2009, 2014 en 2015 de beste was en Quirine Lemoine completeren de top4. De opkomende speelsters Arianne Hartono, Suzan Lamens, Eva Vedder en Noa Liauw A Fong zullen hun ervaren landgenotes het vuur aan de schenen leggen.

In het vrouwenrolstoeltoernooi is Diede de Groot op het laatste moment geblesseerd afgehaakt. De Groot is de nummer één van de wereld en schreef het afgelopen seizoen maar liefst drie Grand Slamtoernooien op haar naam. Op Wimbledon was  Aniek van Koot de sterkste in het finaleduel met De Groot. Van Koot voert nu dan ook de plaatsingslijst aan bij het NK Tennis.

Naast alle wedstrijden in het enkelspel, wordt er ook volop gedubbeld. Er is dus elke dag toptennis te zien op de verschillende wedstrijdbanen.

Klik hier voor het wedstrijdprogramma.

Kidsplaza

Kidsplaza

Tennisfeest
Naast de baan zijn er ook diverse activiteiten. Op woensdag 18 december is het Kidsday.

Tenniskids rood, oranje en groen worden ingedeeld om leuke spellen en oefeningen te doen. Deelname hieraan is gratis, maar aanmelding wel verplicht.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor de Kidsday.

Het finaleweekend wordt één groot tennisfeest. Zaterdag 21 december is er de eerste editie van de NK Tennisquiz. Maximaal vijftig teams nemen het tegen elkaar op in het beantwoorden van uiteenlopende tennisvragen die worden afgevuurd door de makers van de Inside Out tennispodcast.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven voor de NK Tennisquiz.

Op zowel zaterdag als zondag wordt een speciaal Kidsplaza gebouwd. Hier kunnen kinderen zich uitleven door te gamen, tennischallenges aan te gaan, rolstoeltennissen en nog veel meer. Kidsplaza en het horecagedeelte zijn vrij toegankelijk.

Dus kom tussen 14 en 22 december naar Tenniscentrum Nieuwe Sloot!

Adres
President Kennedylaan 1
2402 NZ Alphen aan den Rijn

Klik hier voor een routebeschrijving.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z