NK Tennis

13-12: Terugblik NK tennis donderdag

De tweede dag van de Nederlandse Loterij NK Tennis kende een aantal spannende partijen. Op het centre court van Tenniscentrum Nieuwe Sloot viel één grote verrassing te noteren.

Eva Vedder versloeg titelverdedigster Chayenne Ewijk in drie sets. De 19-jarige speelster van TC Domstad was in een spannend duel met 7-5 3-6 6-4 te sterk voor de Nederlands kampioene van 2017. Vedder neemt het vrijdag in de kwartfinale op tegen Arianne Hartono. De Meppelse was op de tweede baan met 6-1 6-1 veel te sterk voor Dominique Karregat.

Het publiek op de tribune van het centre court in Alphen aan den Rijn werd de hele dag getrakteerd op spannende partijen. In het eerste duel van de dag vermaakten Aniek van Koot en Marjolein Buis de toeschouwers met veel lange rally’s. In de bijna drie uur durende strijd was het uiteindelijk de als tweede geplaatste Van Koot die aan het langste eind trok in de kwartfinale van het damesenkelspel. Het werd 6-1 4-6 6-3 voor de linkshandige rolstoelspeelster uit Winterswijk.

13-12: Terugblik NK tennis donderdag 3

Scott Griekspoor kreeg vervolgens op de hoofdbaan veel tegenstand van de 20-jarige Michiel de Krom. Het werd 7-6 4-6 7-6 voor de 27-jarige speler uit Nieuw-Vennep, die pas op zijn elfde(!) matchpoint de klus wist te klaren. Griekspoor speelt vrijdag voor een plek in de halve finale tegen Jesse Timmermans. De 29-jarige Timmermans kwam terug van een set achterstand en versloeg Sem Verbeek met 3-6 6-4 6-1.

Lokale held Jelle Sels wist het publiek op de banken te krijgen door finalist van vorig jaar Jasper Smit naar huis te sturen. De Alphenaar, die als vierde is geplaatst deze week, was met 7-6 7-5 nipt te sterk voor het Volendamse servicekanon. Wil Sels zijn geplaatste status waar maken en de laatste vier bereiken dan moet hij vrijdag zien af te rekenen met Gijs Brouwer.

13-12: Terugblik NK tennis donderdag 4

Botic van de Zandschulp

Botic van de Zandschulp boekte een vlotte overwinning op Amadatus Admiraal. De Nederlands kampioen van 2016 was met 6-2 6-2 duidelijk te sterk voor de jonge qualifier. Van de Zandschulp treft in de kwartfinale de als tweede geplaatste Tallon Griekspoor. De nummer twee van Nederland had een bye in de openingsronde.

Voor een overzicht van alle gespeelde wedstrijden op donderdag en de planning voor vrijdag klik je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z