NK Tennis

14-12: Terugblik NK Tennis vrijdag

Het was een volgepakte vrijdag bij de Nederlandse Loterij NK Tennis in Alphen aan den Rijn. Maar liefst 14 partijen werden evenredig over de twee toernooibanen in Tenniscentrum Nieuwe Sloot verdeeld.

Scott Griekspoor en Jesse Timmermans startte daarom vroeg aan hun kwartfinale op het centre court. De 29-jarige Timmermans kwam het beste uit de startblokken en pakte de eerste set met 6-4. De als derde geplaatste Griekspoor hervond zijn ritme en wist de partij met 6-2 6-3 om te draaien. De laatste elf punten van de krachtmeting gingen allemaal naar de oudste Griekspoor in het speelschema.

Jongere broer Tallon Griekspoor volgde het goede voorbeeld van Scott in de kwartfinale. De nummer twee van Nederland zag tegenstander Botic van de Zandschulp halverwege de tweede set de strijd staken. De 22-jarige Griekspoor had de eerste set met 6-3 gewonnen toen de Nederlands kampioen van 2016 bij 3-2 in zijn voordeel op doktersadvies de handdoek gooide.

De broers Griekspoor strijden zaterdag onderling voor een plek in de eindstrijd.

14-12: Terugblik NK Tennis vrijdag

Ryan Nijboer zorgde voor een daverende verrassing door Robin Haase uit te schakelen. De 19-jarige wildcardspeler verschalkte de titelverdediger, nummer één van Nederland en Tennisser van het Jaar in drie sets: 7-6 2-6 6-4.

Om de finale te bereiken moet Nijboer, die in 2017 werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar, zaterdag zien af te rekenen met nummer vier van de plaatsingslijst Jelle Sels. De thuisspeler uit Alphen aan den Rijn was met 6-2 6-2 veel te sterk voor Gijs Brouwer.

Dames
In het vrouwenenkelspel sloeg Lesley Kerkhove zich overtuigend naar een plek bij de laatste vier. De nummer drie van de plaatsingslijst was in iets meer dan een uur klaar met Daevenia Achong. De Nederlands kampioene van 2012 zegevierde met 6-2 6-4 en treft zaterdag Suzan Lamens. De speelster van ATV Berkenrode, die zich via de kwalificaties naar het hoofdtoernooi sloeg, schoof lucky loser Annelou Nab met 6-3 7-6 aan de kant. Nab verving Richel Hogenkamp die zich op het laatste moment terugtrok uit het toernooi.

14-12: Terugblik NK Tennis vrijdag 3

Suzan Lamens

De andere halve finale op zaterdag gaat tussen Arianne Hartono en Bibiane Schoofs. De Meppelse Hartono won in straight sets van Eva Vedder: 6-3 6-4. Vedder had in de vorige ronde nog titelverdedigster Chayenne Ewijk uitgeschakeld.
Schoofs was binnen het uur klaar met Jasmijn Gimbrere. De nummer twee van de plaatsingslijst zegevierde met 6-2 6-0.

Voor een overzicht van alle gespeelde wedstrijden inclusief het rolstoeltennis op vrijdag en de planning voor zaterdag klik je hier.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z