Jongetje lachen op de baan

Tennis is tof!

Tennis is tof! En dat ontdekte ik al heel lang geleden. In een van mijn eerdere blogs vertelde ik jullie al dat ik zo ongeveer geboren ben op de tennisbaan omdat mijn ouders daar altijd waren. Het is dus niet zo gek dat ik verliefd ben geworden op tennis. Het is me echt, zoals je dat zegt 'met de paplepel ingegoten' (ik werd gevoed met tennis!). En toen ik voelde dat ik het ook nog eens héél snel leerde, raakte ik helemaal verslingerd. Dan heb je het gevoel dat je niet meer kunt stoppen, dat je het steeds weer wil gaan doen omdat je het zo leuk vindt. 

Ik wilde dus niets liever dan tennissen. En dat deed ik. Op les en met mijn tennisvriend P-tje. En als er niemand was om mee te spelen, tegen de muur van de flat. Of als mijn zus zin had, op een zelf gemaakt tennisveldje van de parkeervakken op straat.

Maar waarom precies vind je tennissen dan zo leuk? Vraag je je nu misschien af. Daar kan ik natuurlijk héél veel redenen voor verzinnen, maar om het eenvoudig te houden: tennissen vind ik gewoon een héél leuk (wedstrijd)spelletje. Het 'toveren' met de bal, het zoeken en het maken van 'gaten' in de baan (plekken waar je tegenstander niet staat) en dan uiteindelijk je tegenstander uitspelen. En het leukste: na een spannende wedstrijd van je tegenstander winnen. Want ik houd van winnen!

Dat is dus waarom ik zo verliefd ben op het tennisspelletje. Wat maakt het nog meer zo tof? Geen twijfel mogelijk (ik kan het weten!): oefenen! Met je tennisvrienden in de tennisles, of zélf zonder je tennisleraar of -lerares. Sommige tennisliefhebbers vinden vrij spelen en oefenen zelfs nog leuker dan het spelen van wedstrijden.

Tennis leren

Tennissen is dus tof maar het is ook een leerproces. Dat betekent dat je het net zoals alle andere sporten en nieuwe dingen in het leven leert door het zetten van kleine stapjes: doen, uitproberen, fouten maken, herhalen, merken dat je soms teleurgesteld raakt omdat iets je nog niet lukt, merken dat je vooruit gaat, winnen, verliezen en uiteindelijk blij worden omdat je voelt dat je stééds beter leert tennissen. Dit gaat natuurlijk allemaal spelenderwijs met soms een beetje doorzetten.

Tenniskids TOF

Om je met dit leerproces te helpen, is er Tenniskids TOF bedacht. Een vernieuwde versie van het Tenniskidsprogramma en een manier om het leren van tennissen voor jou nog leuker te maken. En wat ook tof is: jouw ouders kunnen met Tenniskids TOF jouw tennisontwikkeling volgen. Op www.tennis.nl/tenniskidstof kunnen zij er alles over lezen.

Tot slot van deze blog een vraag aan jou: bedenk eens waarom jij tennis zo tof vindt, of maar een beetje (?). Schrijf het eventueel op in een schrift.

Tot de volgende blog!

Sophie

Sophie Asberg