Tennis in Nederland

Flevoland in vogelvlucht

Dat Nederland een echt tennisland is, dat is alom bekend. Bijna alle Nederlanders hebben (wel eens) getennist, van fanatiek aangesloten bij een vereniging tot een recreatief potje op de camping. Wij trekken door het land, langs alle provincies op zoek naar de allermooiste tennisbanen.

Deze keer reizen we af naar Flevoland: een man-made land, drie polders ruim vier meter onder zeeniveau, beschermd door kilometers dijk. Deze provincie wordt gekenmerkt door strakke landbouwgronden, weidse ruimte en rust. Ook zijn hier genoeg tennisbanen te vinden, waar zowel recreatief als toptennis gespeeld wordt.

Tennis & Padel

B.A.S. Tennis is een gezellige tennisvereniging in Biddinghuizen, gelegen in het prachtige groen omringd door weilanden. Deze club beschikt naast reguliere tennisbanen sinds het voorjaar van 2017 over een verlichte padelbaan en kortgeleden is de aanleg van een tweede baan gestart. De club heeft rackets en ballen tot haar beschikking, zodat mensen het spel zelf kunnen ervaren.

Nog een vereniging waar padel wordt aangeboden is L.T.V. Lelystad, gelegen in een bosrijke omgeving van het sportpark Langezand. Deze vereniging beschikt over twee padelbanen en organiseert padelclinics voor bedrijven, verenigingen of instellingen die kennis willen maken met de sport. Bovendien biedt L.T.V. Lelystad op haar zeven gravel- en drie smashcourtbanen ruim aanbod voor zowel recreatieve tennissers als tennistalenten, van diverse competities tot racketavonden en koffietennis.

Tennis in Almere

L.T.V. Almere is opgericht in 1977 en daarmee de oudste tennisvereniging van Almere. Door de schitterende ligging is dit zonder twijfel ook het groenste sportpark van Almere. L.T.V. Almere beschikt over acht Advantage Red Court banen en twee oefenkooien, en staat bekend als een gezellige club met veel vrijwilligers.

ATC-Buiten is met ongeveer 800 leden de grootste tennisvereniging van Almere én de provincie en beschikt over 11 all-weather tennisbanen, 9 Pro-Bounce en 2 French Court. Deze banen maken het mogelijk om het hele jaar door te tennissen. Vanaf begin mei kun je hier naast tennissen ook meedoen aan tenniscardio. Dit is een combinatie van hoge intensiteit tennisdrills met bootcamp, speciaal voor mensen die graag in de buitenlucht trainen. Met deze training wordt kracht en uithoudingsvermogen verbeterd. Meer informatie over tenniscardio en inschrijven vind je hier.

Gaat jouw voorkeur uit naar een kleinere buurtgerichte tennisvereniging? Dan kun je terecht bij T.V. Koriander, gelegen in het sportpark Rie Mastenbroek. Het huidige ledental is uitgegroeid tot 350 leden, waarvan een derde bestaat uit jeugdleden.

Ryan Nijboer

Ryan Nijboer, het 19-jarige tennistalent uit Dronten, zorgde afgelopen december voor een enorme verassing tijdens het NK tennis. De wildcardspeler versloeg de titelverdediger Robin Haase in drie sets: 7-6 2-6 6-4. Bekijk hier het interview met Nijboer na deze bijzondere wedstrijd.

In januari dit jaar won Nijboer de ABN AMRO supermatch. Hij versloeg in de finale van het toernooi Jesper de Jong. Na drie sets mocht hij zich de winnaar van een wildcard voor de kwalificatie van het 46eABN AMRO WTT noemen. Tijdens de supermatch deden acht van de grootste talenten uit Nederland een gooi naar een plaats voor dit toernooi. Meer over deze supermatch is hier te lezen.

In de eerste ronde van de kwalificaties van de 46eABN AMRO WTT zorgde Nijboer opnieuw voor een grote verassing. Hij won in 67 minuten van de Duitser Jan-Lennard Struff, de nummer 51 van de wereldranglijst. Uiteindelijk is Nijboer in de laatste kwalificatieronde  blijven steken, daar ging hij strijdend ten onder tegen de Kroatische dubbelspecialist Franko Skugor: 6-4, 2-6, 4-6

Ben je nieuwsgierig naar alle tennislocaties in Flevoland, of dichter bij jou in de buurt? Alle verenigingen vind je in de verenigingzoeker. Wil je een overzicht van de mooiste tennisparken in andere provincies, check dan onze Tennis in Nederland pagina.

 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z