Tennis in Nederland

Indoortennis is ideaal in de wintermaanden

Na een warme nazomer, heeft de winter nu toch echt zijn intrede gedaan.  De drempel om buiten te tennissen lijkt groot, maar er zijn genoeg indoorbanen in Nederland te vinden zodat je je niet druk hoeft te maken over een aanstaande regenbui. Dit zijn al lang niet meer de stoffige sporthallen van vroeger, maar prachtige indoor tennislocaties waar je het hele jaar door naar hartenlust kunt spelen. Genoeg reden om tijdens de koude wintermaanden het racket niet in de kast te leggen maar juist te blijven tennissen! Wij doken in het indoortennis en zagen vooral redenen om de tennishal bij jou in de buurt eens te gaan opzoeken.

Indoortennis is ideaal in de wintermaanden 7

Ongeveer een miljoen Nederlanders staan regelmatig op één van de ruim 13.000 tennisbanen verspreid door het hele land. Dit doen ze zeker niet alleen buiten, want er zijn zo’n 300 accommodaties waar binnen kan worden getennist. Samen hebben deze accommodaties circa 1.300 overdekte tennisbanen waar het hele jaar op gespeeld kan worden. En dan hebben het nog niet eens over de tennisverenigingen die hun park ook in de wintermaanden openstellen of de ongeveer 30 clubs die een blaashal plaatsen over één of meerdere buitenbanen.

Tussen deze indoorlocaties zitten schitterende tennishallen. Bij tennisvereniging Bastion Baselaar in Rosmalen was een enorme behoefte onder de leden om gedurende de winter nog meer te tennissen. Dat leverde een gloednieuwe hal op die plaats biedt aan vijf banen en daar wordt gretig gebruik van gemaakt door de leden van de tennisvereniging maar ook door mensen die niet lid zijn. De vijf tapijtbanen hebben een betonnen ondergrond met een bovenlaag van tapijt, waardoor de baan zachter is dan hardcourt.

Indoortennis is ideaal in de wintermaanden 6

Tapijt is zeker niet het enige pluspunt van deze meest voorkomende indoor baansoort. Iedere tennishal kan kiezen voor de ondergrond die zij het beste vinden passen. Zo kun je hele snelle binnenbanen treffen, of juist banen met een hele langzame ondergrond. Net als buiten vind je binnen dus veel variatie, wat jouw spel alleen maar ten goede komt. Binnen speel je bovendien in constante omstandigheden waardoor je daar bijvoorbeeld heerlijk en effectief kunt trainen. Maar het grootste voordeel blijft natuurlijk dat je lekker warm en droog jouw geliefde sport het hele jaar door kan blijven beoefenen.

Kortom, ben jij weer klaar voor een potje tennis? Zoek hier een binnenbaan bij jou in de buurt en ga tennissen! Mocht er toch onverwachts geen tennishal in de buurt zijn, weet dat je bij steeds meer clubs ook in de winter terecht kan. Clubs maken steeds meer gebruik van baansoorten, waar regen of vorst geen of minder invloed heeft op de bespeelbaarheid. Aan jou de keus!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze website te vergemakkelijken / uw instellingen en voorkeuren te onthouden. Klik hier voor meer informatie over het gebruik van cookies.z