Bart de Gier (in Hoorn)

De Gier en Krajicek veroveren titel op NRT-1000 in Hoorn

Hij had een wildcard nodig om mee te doen aan het NRT-1000-toernooi maar bewees dat hij in de nationale top nog altijd een speler is om rekening mee te houden. Op het door hem zo geliefde Boekweit Olie Tennis- & Padeltoernooi van HLTV Juliana in Hoorn pakte Bart de Gier voor de zevende keer de titel in het enkelspel en schreef hij ook nog de open categorie '2' op zijn naam. Michaëlla Krajicek was de beste bij de vrouwen.

Een bijzondere week voor de 41-jarige tennisleraar, die op voorhand in spanning verkeerde over zijn deelname aan de NRT-1000. Omdat de organisatie in Hoorn in overleg met de tennisbond schema's van zestien voor zowel het heren- als damesenkelspel hanteerde, schoot hij met zijn ranking van 57 op de KNLTB Ranglijst net tekort. Hierdoor schoof De Gier door naar de hoogste categorie van het 'open toernooi' en hierin was hij oppermachtig. In de finale van het Herenenkelspel 2 klopte hij Milko Muller met 6-0, 6-1.

Met een wildcard werd De Gier toegelaten tot het NRT 1000-toernooi en daarin bewees hij dubbel en dwars dat hij op nationaal niveau nog altijd tot de top behoort. Op de gravelbanen van HLTV Juliana in Hoorn, waar hij normaal gesproken trainingen geeft met zijn GK Academy, won hij drie van zijn vier duels in 'straight sets'. In de finale klopte hij Stijn Pel met 6-3, 6-4. De Gier prolongeerde daarmee zijn titel en won voor de zevende keer in totaal. Hij was eerder de beste in 2007, 2009, 2010, 2012, 2017 en 2023.

In het herendubbelspel pakten Freek van Donselaar en Bobbie de Goeijen de titel door in de finale met 2-6, 6-4 10-7 te winnen van Wout Vermeer en Quin Verstegen. Dat duo had in de halve finales knap gewonnen van het als eerste geplaatste koppel Ronetto van Tilburg/Jip van Assendelft: 7-5, 7-6.

Van Den Haag naar Hoorn

Van Tilburg was aanvankelijk als eerste geplaatst in het enkelspel, maar gaf toch de voorkeur aan de ITF WTT in Den Haag. Op dat 25,000 dollar-toernooi won hij drie wedstrijden en verloor hij in tweede ronde van het hoofdschema van Niels Visker met 6-3, 6-2. Zijn uitschakeling kwam desalniettemin te laat om in Hoorn nog mee te doen, aan het enkelspel althans.

Krajicek zegeviert

Michaëlla Krajicek lukte dat wel. Krajicek verloor in de eerste ronde van de BICT Groep ITF The Hague (60,000 dollar) en was ruimschoots op tijd in Hoorn voor haar eerste ronde-wedstrijd. Krajicek kreeg het pas in haar derde wedstrijd enigszins lastig. Deze halve finale won ze met 6-2, 7-5 van de als tweede geplaatste Dilara Okur. Lijstaanvoerder Sarah Olff begon sterk in de finale, maar moest met 4-6, 6-4, 6-2 buigen voor de oud-nummer 30 van de wereld.

In het damesdubbelspel ging de titel naar Kristel van der Heijden en Rixt van der Werff, die in de finale Bo van Beveren en Safine Boulonois terugwezen met 6-3, 6-4.

Klik hier voor speelschema's en uitslagen van het Boekweit Olie Tennis- & Padeltoernooi in Hoorn.

AFBEELDING BOVEN: Bart de Gier in actie op het Boekweit Olie-tennistoernooi. Foto: Marianne Snip.

AFBEELDING ONDER: Michaëlla Krajicek in actie tijdens de finale van de Eredivisie Gemengd. Foto: Marleen Fouchier.