TeamNL Bologna Davis Cup (zonder tekst)

Haarhuis maakt selectie TeamNL voor groepsfase Davis Cup Finals bekend

Captain Paul Haarhuis heeft vandaag de spelers van het TeamNL Davis Cupteam voor de groepsfase van de Davis Cup Finals bekend gemaakt. Hij neemt Tallon Griekspoor (ATP-27), Botic van de Zandschulp (ATP-87), Jesper de Jong (ATP-114) en Wesley Koolhof (ATP dubbel-20) mee naar Bologna. Een 5e speler wordt mogelijk later toegevoegd. De groepswedstrijden in poule A worden gespeeld in de Unipol Arena in Bologna, waar Nederland het opneemt tegen België, Brazilië en gastland Italië. De 2 beste teams van deze groep plaatsen zich voor de Final 8 van de Davis Cup Finals van 19 t/m 24 november in Malaga.

Captain Paul Haarhuis heeft nu 4 spelers geselecteerd voor de groepsfase: “Het is nog 8 weken tot de Davis Cup wedstrijden in Bologna. Tallon, Botic en Wesley zijn qua niveau en ervaring in Davis Cup wedstrijden een duidelijke keuze. Jesper maakt zijn debuut in het Davis Cupteam, dat heeft hij zelf afgedwongen. Hij heeft een goed half jaar gehad met mooie prestaties op de Australian Open en Roland Garros, het winnen van een Challenger en hij staat nu op de drempel van top100. Jesper is een goede aanvulling in het team. Een 5e speler kan ik later toevoegen. Er kan nog veel gebeuren deze weken, dus ik wil alle flexibiliteit houden en een speler kunnen toevoegen die in vorm is.”

Haarhuis kijkt uit naar de wedstrijden: ”Ik verwacht een spannende strijd, de 4 landen zijn aan elkaar gewaagd, waarbij Italië duidelijk het sterkst is en favoriet. We zullen een absolute teamprestatie moeten leveren om ons weer te plaatsen voor de Final 8 in Malaga. Bologna is een leuke stad om naartoe te reizen, dus ik hoop dat veel Nederlandse fans ons daar komen aanmoedigen. Dat geeft altijd net dat extra steuntje in de rug.”

Groepsfase Finals

Onder leiding van Paul Haarhuis won Nederland in februari in Groningen van Zwitserland en plaatste zich daarmee voor de finaleronde van de Davis Cup in september 2024. De groepsfase wordt gespeeld in 4 speelsteden, Bologna, Manchester, Valencia en Zhuhai (China). De 2 beste teams van elke groep spelen in de knock-out fase van de Davis Cup Finals in Malaga van 19 t/m 24 november.

TeamNL speelt in de Unipol Arena in Bologna. De wedstrijden beginnen om 15.00 uur.

  • Dinsdag 10 september: Nederland - België
  • Donderdag 12 september: Nederland - Brazilië
  • Zondag 15 september: Italië - Nederland

De overige groepen in de groepsfase in september zijn:

  • Groep A (Bologna): Italië, Nederland, België en Brazilië
  • Groep B (Valencia): Australië, Tsjechië, Frankrijk en Spanje
  • Groep C (Zhuhai): Duitsland, Verenigde Staten, Slowakije en Chili
  • Groep D (Manchester): Canada, Finland, Groot-Brittannië en Argentinië

Meer informatie over het speelschema en de teams vind je op de website van Davis Cup.

De ticketverkoop gaat via de Davis Cup-website.