Michaëlla Krajicek (Naaldwijk, Eredivisie Gemengd 2024, vuistje)

Krajicek en Khoeblal zegevieren op NRT-1000 Leiden

Michaëlla Krajicek en Elgin Khoeblal hebben het NRT-1000-toernooi in Leiden op hun naam geschreven. Voor beiden was het de tweede toernooizege van het seizoen op dit niveau.

Op de gravelbanen van TC Roomburg in Leiden dreigde de regen roet in het eten te gooien op een propvolle finaledag, waarop ook de finales van het open toernooi werden afgewerkt. Voor Pieter de Lange betekende dit dat hij twee keer aan de bak moest. De achttienjarige Nederlander verloor de finale van de NRT-1000 met 6-1, 7-5 van Khoeblal en veroverde later op de dag, zoals verwacht, de titel in het Herenenkelspel 2. In de finale klopte hij Julian de Sousa met 6-3, 6-4.

Voor Khoeblal (22) was het de tweede overwinning op een NRT-1000 van dit seizoen. Hij was aan de start van de reeks de beste in Emmen. Destijds werd de herenfinale door de aanhoudende regen uitgesteld naar maandag, maar gelukkig was dat in Leiden niet nodig en bleef het bij twee uurtjes vertraging voor de start. De Lange gaf zijn vier jaar oudere tegenstander na een moeizame start goed partij in de tweede set, maar slaagde er niet in een beslissende set af te dwingen.

De Lange maakte dit jaar vooral indruk in Den Haag op Leeuwenbergh waar hij een ITF J100-toernooi won. Dat was zijn grootste succes op de juniorentour en een mooie opstap naar het seniorencircuit waar hij ook al in Alkmaar en Den Haag (ITF WTT) aan de start stond.

Vorm Krajicek groeiende

Michaëlla Krajicek is sinds dit kalenderjaar bezig aan een rentree en de 35-jarige oud-kwartfinalist van Wimbledon (2007) geraakt steeds beter in vorm. In Leiden won ze haar tweede NRT-1000 op rij. Waar ze in Hoorn nog flink aan de bak moest voor de titel, stond er in Leiden geen maat op de vrouw die dit voorjaar met LTC Naaldwijk kampioen werd in de Eredivisie Gemengd. Krajicek stond in vier duels slechts elf games af. Ook de kraker in de kwartfinales tegen Joy de Zeeuw verliep soepel: 6-2, 6-2. In de finale kwam Klara Veldman er niet aan te pas: 6-0, 6-3.

Krajicek staat, net als een groot deel van de spelers in Leiden, ook op de deelnemerslijst van de NRT-1000 in Lelystad deze week.

Dubbelspel

In het dubbelspel gingen Jip van Assendelft/Lars Wagenaar en Danique Havermans/Minchae Kim er met de titels vandoor. Van Assendelft en Wagenaar wonnen in de finale met 6-1, 6-3 van Bobbie de Goeijen en Daan Meijer. Havermans en Kim trokken aan het langste eind in een spannende finale tegen het als tweede geplaatste koppel Sarah Olff/Sanne Schalekamp: 7-6 (3), 4-6, 10-6.

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen van de NRT-1000 in Leiden.