Mirjam Swarte

Veel Nederlandse winnaars op Dutch Open Seniors in Hoofddorp

Op de Dutch Open Seniors in Hoofddorp, een MT400-toernooi op de banen van Arnolduspark, zijn negen van de dertien categorieën in het enkelspel gewonnen door landgenoten.

Van dinsdag tot en met zondag streden 88 deelnemers om de prijzen en voor punten op de ITF Masters-wereldranglijst. Voor jongere deelnemers, zoals Bernard Jonkman, diende het tevens als voorbereiding op de WK 30, 35, 40 in Portugal begin volgende maand.

De categorie met de meeste deelnemers (13) was het herenenkelspel 60+. De Duitser Wolfgang Nonn ging er daarin met de winst vandoor na een zege in de finale over de Brit Richard Jackson.

In het herenenkelspel 55+, dat 12 deelnemers telde, was Marc Duncker de beste. Twee jaren nadat hij net naast de titel greep in Hoofddorp, was Duncker (57) oppermachtig. De tennistrainer en eigenaar van Breakpoint Coaching, won zijn drie duels overtuigend. In de finale kwam Nils Swidde er ook niet aan te pas: 6-1, 6-0.

Bekijk hieronder alle winnaars:

HE 30+: Olivier Mauger (Fra)

HE 35+: Sascha Frank (Dui)

HE 45+: Bernard Jonkman

HE 50+: Marcel van Velsen

HD 50+: Robert Rutten/Maurice van Tilburg

DE 50+: Angelique de Mann

HE 55+: Marc Duncker

DE 55+: Mirjam Swarte (FOTO)

HE 60+: Wolfgang Nonn

DE 60+: Petra van den Akker-Wessels

GD 60+: Carmen Lang Verdugo (Spa)/Frank van Lerven

HE 65+: Just Palm

DE 65+: Carmen Lang Verdugo (Spa)

HD 65+: Erik Dooyeweerd/Mircea Zaciu (Roe)

HE 70+: Frank van Lerven

HE 75+: Peter Vaarties

Klik hier voor alle speelschema's en uitslagen.

Afbeelding: Mirjam Swarte prolongeerde haar titel in de 55+. Deze week staat ze aan de start in Amstelveen (MT700), waar ze ook haar titel verdedigt.