Summer Cups 12 2024 (Rafael Fennis)

Finale European Summer Cups goede leerschool voor jongensteam

Je wint of je leert is een belangrijke uitspraak in toptennis. Het jongensteam onder 12 jaar dat in actie kwam in de finale van de European Summer Cups in Frankrijk heeft veel geleerd.

Valentijn Roodenburg, Rafael Fennis en Braulio Sanchez Escudero streden in Dijon in een groep met Frankrijk, Oostenrijk en Roemeniƫ voor wat ze waard waren, maar trokken telkens net aan het kortste eind.

Op de eerste dag werd het beslissende dubbelspel tegen Oostenrijk verloren, nadat Fennis zijn enkelspel verloor en Roodenburg in drie sets de winst pakte.

Een dag later won Roodenburg zijn enkelspel tegen Frankrijk, maar kwam het gastland voorbij door het tweede enkelspel en het dubbelspel te winnen.

De laatste poulewedstrijd tegen Roemeniƫ moest ook worden beslist in het dubbelspel. Na de singles was het nog gelijk doordat opnieuw Roodenburg voor een punt wist te zorgen. Fennis en Roodenburg moesten echter buigen voor het Roemeense koppel.

Nederland eindigde zodoende onderaan Groep A en trof Bulgarije in de Play-off.

Ditmaal leverde het dubbelspel wel een winstpunt op, maar dat bleek niet genoeg voor een zege. Bulgarije was namelijk in de singles te sterk voor zowel Roodenburg als Sanchez Scudero en was daarmee al verzekerd van de overwinning.

Het landentoernooi voor spelers tot en met 12 jaar werd gewonnen door Slowakije. De Slowaakse jongens waren in de finale met 2-1 te sterk voor gastland Frankrijk.

Bekijk hier alle uitslagen.