Joy

Jans prolongeert titel NRT-1000 REO; De Zeeuw verrast

Jarno Jans en Joy de Zeeuw hebben de eindzeges bij het NRT-1000 in Roden opgeëist. Voor Jans betekende het prolongatie van de titel in het mannenenkelspel.

Tennisclub REO (Roden En Omgeving) ligt op de grens van Groningen en Drenthe. De vereniging was gastheer van het laatste van de in totaal vijf NRT-1000-toernooien dit seizoen.

Kind van de club Jans was als vierde geplaatst en hoefde alleen in de openingsronde een set aan Mac Visser af te staan. Vanaf de kwartfinale racete hij in straight sets naar de eindzege.

In de finale sloeg hij zich met 6-2 6-3 langs de ongeplaatste Lars Wagenaar, die onderweg naar de titelstrijd wist af te rekenen met tweede reekshoofd Quin Verstegen en nummer drie van de plaatsing Jip van Assendelft.

Samen met zijn broer Sander Jans legde Jarno ook beslag op de titel in het dubbelspel.

De titel in het vrouwenenkelspel werd een prooi voor de ongeplaatste Joy de Zeeuw. De kersvers Nederlandse jeugdkampioene verraste toernooifavoriete Sarah Olff in de eindstrijd met 5-7 6-4 6-0.

De Zeeuw kende na haar succesvol verlopen Nationale Junioren Kampioenschappen (NJK) ook een uitstekende week bij het hoogste nationale ranglijsttoernooi. Onderweg naar de titel won ze onder anderen in de eerste ronde van vierde reekshoofd Safien Boulonois en in de halve finale van de als tweede geplaatste Charlotte Pikkaart.

Olff wist na een thriller samen met Annick Verhaar wel het dubbelspel te winnen. In de finale rekende het als eerste geplaatste duo af met het als tweede geplaatste koppel Koetje/Eggink: 7-6(5) 1-6 7-6(10).

Bekijk hier alle uitslagen.