Summer Cups finale jongens 14 in Valencia (met vlag)

Juniorenteam eindigt bij WK-debuut knap in top10

Het Nederlandse juniorenteam is bij de ITF World Junior Tennis Finals in het Tsjechische Prostejov in de top10 geëindigd. De debuterende ploeg onder leiding van Jeroen Benard bestond uit Stan Put (14), Laurens Drijver (13) en Ivan van Ruiten (14).

Dat Oranje onder 14 jaar op het wereldtoneel mee mocht doen was al een mijlpaal. Door de goede prestaties tijdens de Summer Cups werd voor het eerst plaatsing voor het mondiale landentoernooi afgedwongen. In totaal verschenen 16 landen aan de start van de ITF World Junior Tennis Finals.

In de groepsfase werd met 3-0 gewonnen van Japan, maar moest Nederland buigen voor Groot-Brittannië (3-0) en Canada (2-1). Dat resulteerde dat Put, Drijver en Van Ruiten in de knock-out fase gingen spelen om plek 9 tot met 16.

Frankrijk werd in het beslissende dubbelspel met 2-1 verslagen, waarna India in de halve finale wachtte. Put en Van Ruiten kende geen problemen in hun enkelspel, waardoor Nederland zich overtuigend plaatste voor de finale van deze play-off. In de strijd om de 9de plek werd tenslotte mede-debutant Griekenland met 2-1 aan de kant gezet.

Het landentoernooi werd gewonnen door de Verenigde Staten. De zesvoudig wereldkampioen voor spelers onder de 14 jaar versloeg Brazilië in de titelstrijd.

Bekijk hier alle uitslagen.