Marleen Fouchier NKS 2023 woensdag DSC07391

Nederlands succes bij internationaal seniorentoernooi in Nijmegen

De derde editie van het internationale seniorentoernooi bij TV Rapiditas kende veel Nederlandse winnaars. Het Nijmeegse MT400-toernooi was de laatste in een reeks internationale evenementen in ons land voor spelers ouder dan dertig jaar.

Dat dit MT400-toernooi midden in de vakantieperiode stond gepland hielp niet mee aan het aantal deelnemers, maar de organisatie zit vast aan de kalender van de Internationale Tennis Federatie (ITF). De meeste schema’s werden daarom in poules gespeeld, zodat er toch veel wedstrijden konden worden gepland.

In de jongste categorie van het mannenenkelspel (30+) was het Rens Bouwmans die ongeslagen bleef. Bij de vrouwen was 45+ de jongste leeftijdscategorie in het enkelspel. Natascha Huijser van Reenen versloeg al haar landgenotes in de groep.

Alleen in de mannencategorie 60+ stond na de poulefase een finale op het programma. John Peters was daarin met 6-1 6-3 een maatje te groot voor Arjan Besteman.

In de oudste leeftijdsgroep bij de mannen (75+) was het de Duitser Willie Hagner die er met de groepswinst vandoor ging. In de laatste groep van het vrouwenenkelspel was het Saskia Vliegen-Leutscher die de 60+ categorie won.

Het seniorencircuit in Nederland wordt op 17 augustus vervolgd met de Nationale Senioren Kampioenschappen op de banen van Tulip Tennisvereniging in Hilversum.

Alle uitslagen van het afgelopen MT400-toernooi vind je hier.