Davis Cup team

TeamNL voor Davis Cup Finals tegen Spanje bekend

Captain Paul Haarhuis heeft bekend gemaakt met welke spelers hij afreist naar Malaga voor de knock-out fase van de Davis Cup Finals: Tallon Griekspoor (ATP-39), Botic van de Zandschulp (ATP-67), Jesper de Jong (ATP-128) en Wesley Koolhof (ATP dubbel-16). De Final 8 van de Davis Cup Finals wordt van 19 t/m 24 november gespeeld in Malaga, waar TeamNL het opneemt tegen Spanje.

Captain Paul Haarhuis: ‘’Het was een rollercoaster in Bologna. Ik ben erg trots op het team, hoe we ons herpakt hebben en voor de derde keer op rij een plek bij de Final 8 hebben afgedwongen. We zitten in deze Finals bij de sterkste 8 landen van de wereld, geen enkele loting is dan makkelijk. Als we vanuit onze eigen kracht spelen, hebben we tegen elk team een kans, ook tegen Spanje. Het zal een geweldige Davis Cup sfeer worden in Malaga, ik hoop dat weer veel Nederlandse fans ons komen aanmoedigen. We kijken er naar uit.”

Final 8

Nederland plaatste zich onder leiding van Paul Haarhuis in Bologna na een bloedstollende ontknoping tegen Italië voor de Final 8. Groepswinnaar werd Italië, ook Duitsland, Canada, Australië, Argentinië, Spanje en de Verenigde Staten hebben zich geplaatst voor de eindstrijd in Malaga.

TeamNL speelt op 19, 20 of 21 november tegen Spanje (de exacte datum wordt binnenkort bekend). Het volledige speelschema ziet er als volgt uit:

  • Italië - Argentinië
  • Verenigde Staten - Australië
  • Duitsland - Canada
  • Nederland - Spanje

Meer informatie over het speelschema en de teams vind je op de website van Davis Cup.

De KNLTB verzorgt de ticketverkoop voor Nederlandse fans. Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden via deze pagina.