G-tennissers groepsfoto

Toernooien en evenementen

G-tennissers beleven veel plezier aan het spelen van wedstrijden en het meedoen aan activiteiten. Naast de gezellige activiteiten en toernooien bij verenigingen vinden er ook een aantal grotere evenementen in Nederland plaats, zoals de Nationale Kampioenschappen G-tennis en de Nationale Spelen.

Nationale Kampioenschappen G-tennis

Iedere twee jaar organiseert de KNLTB de Nationale Kampioenschappen G-tennis. Aan de NK G-tennis mogen alle G-tennissers uit heel Nederland deelnemen. Tijdens de NK G-tennis strijden de spelers in verschillende categorieën om de nationale titels. Naast wedstrijden worden er ook clinics georganiseerd zodat G-tennissers die geen wedstrijden willen spelen, ook kunnen deelnemen aan dit gezellige evenement. Vanwege de verplaatsing van de Nationale spelen naar 2021 gaat de KNLTB de komende maanden bekijken of en in welke vorm de kampioenschappen in 2021 georganiseerd kunnen worden.

Evenementen Special Olympics

Naast de NK G-tennis zijn er nog meer evenementen die leuk zijn voor G-tennissers. Special Olympics Nederland organiseert verschillende evenementen waarbij G-tennis regelmatig op het programma staat.

Nationale Spelen
Special Olympics organiseert om het jaar de Nationale Spelen. Dit evenement staat garant voor trotse, stralende sporters met blinkende medailles, waarbij elke prestatie wordt gevierd als een overwinning. De Nationale Spelen zijn van vrijdag t/m zondag en vinden roulerend door Nederland heen plaats, voor minimaal 13 en maximaal 20 takken van sport. G-tennis is één van de onderdelen. Naast de wedstrijden worden er tijdens de Nationale Spelen ook nog veel andere leuke activiteiten georganiseerd. De Nationale Spelen zouden in juni 2020 in Den Haag plaatsvinden. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is het evenement verplaatst naar 11, 12 en 13 juni 2021.

Internationale en Regionale Spelen
Naast de Nationale Spelen organiseert Special Olympics ook de Internationale Spelen en Regionale Spelen. Op de website van Special Olympics vind je meer informatie over deze evenementen.

Andere toernooien en evenementen

Gedurende het jaar worden er bij verschillende verenigingen toernooien en andere leuke activiteiten voor G-tennissers georganiseerd. Zoals op zondag 15 november 2020. Dan wordt namelijk de derde Pole Position Tennisdag 'Stichting Pole Position' in Houten georganiseerd.

Informeer ook bij verenigingen bij jou in de buurt wat er zoal op de agenda staat en houd de KNLTB G-tennis nieuwsbrief in de gaten!