Jongen forehand

Wildcards

In Nederland vinden verschillende internationale jeugdtoernooien plaats. Jeugdspelers die niet worden toegelaten tot een toernooi, omdat zij bijvoorbeeld gezakt zijn op de ranglijst door een blessure, hebben de mogelijkheid om een wildcard aan te vragen.

Voorwaarden aanvragen

Een wildcard kan alleen aangevraagd worden wanneer een jeugdspeler achterloopt op zijn/haar ranking of niet de gewenste vorm heeft (bijvoorbeeld door een blessure of ziekte) of vanwege een andere uitzonderlijke reden.

Het aanvragen van een wildcard verloopt via de trainer/coach van de jeugdspeler. De trainer/coach moet voor het desbetreffende toernooi een online formulier invullen. Naast het indienen van de aanvraag moet een speler zich ook nog daadwerkelijk inschrijven voor het betreffende toernooi.

Toekenning

De toekenning van de wildcards ligt bij de technische staf van de KNLTB. Bij de toekenning speelt een aantal zaken een rol zoals leeftijd, ranking, vorm en ontwikkelingsfase. Ook spelers die geen wildcard hebben aangevraagd, kunnen een wildcard ontvangen. Uiterlijk de donderdag voor aanvang van het toernooi wordt per e-mail bekend gemaakt of een speler recht heeft op een wildcard.

Tennis Europe en ITF jeugdtoernooien 2021

Op dit moment zijn er geen Tennis Europe en ITF jeugdtoernooien waarvoor een wildcard aangevraagd kan worden.