Junioren Tour fair play respect diversiteit tennis is voor iederen

Kalender

De Junioren Tour kalender loopt van 1 januari tot en met 31 december. De kalender houdt rekening met de internationale jeugdtoernooien in Nederland en de competitie en kent een logische seizoensopbouw. Zo is er in de kalender na de Nationale Junioren Kampioenschappen (NJK) eind juli/begin augustus, een periode voor rust of training opgenomen. Ook is de kerstvakantie en een gedeelte van de zomervakantie vrij gepland.

Weekendtoernooi

Alle Junioren Tour toernooien worden gespeeld in één weekend. In de zomer kan de toernooiorganisatie ervoor kiezen om op vrijdag vanaf 16.00 uur een eerste ronde en een verliezersronde te spelen. Als dit het geval is, dat staat dit aangegeven bij het toernooi op MijnKNLTB. Uitzonderingen op het spelen in één weekend zijn de weken waarin de NJK en de NOJK plaatsvinden. Bij de NOJK worden ook de woensdag, donderdag en de vrijdag van de speelweek gebruikt. Bij de NJK wordt de hele week gespeeld.

Aantal toernooien

Per regulier speelweekend is het aanbod als volgt:

  • 1 Junioren Tour toernooi Goud
  • Maximaal 3 Junioren Tour toernooien Zilver
  • Maximaal 8 Junioren Tour toernooien Brons

Kalender Junioren Tour

In de zomerkalender vind je welke Junioren Tour toernooien en internationale jeugdtoernooien in Nederland in welke week plaatsvinden. Benieuwd waar deze toernooien georganiseerd worden? Kijk dan in MijnKNLTB, je kunt je hier ook inschrijven voor de toernooien. Zomerkalender per provincie 2022 wordt eind februari gepubliceerd.

Gerelateerd aan deze pagina

Inschrijven

Inschrijven