Bal stuitert op gravel

Wildcards

In Nederland vinden er een aantal internationale toernooien plaats. Voor deze toernooien kan een wildcard aangevraagd worden. Spelers die niet worden toegelaten tot een toernooi, omdat zij bijvoorbeeld gezakt zijn op de ranglijst door een blessure, hebben de mogelijkheid om een wildcard aan te vragen.

Voorwaarden aanvraag

Een wildcard kan alleen aangevraagd worden wanneer een speler achterloopt op zijn/haar ranking of niet de gewenste vorm heeft (bijvoorbeeld door een blessure of ziekte) of vanwege een andere uitzonderlijke reden.

Spelers die in aanmerking willen komen voor een wildcard bij een internationaal toernooi in Nederland, moeten een formulier invullen om deze wildcard aan te vragen. Naast het indienen van de aanvraag moet een speler zich ook nog daadwerkelijk inschrijven voor het betreffende toernooi.

Toekenning

De toekenning van de wildcards ligt bij de Centraal Technische staf van de KNLTB. Bij de toekenning spelen een aantal zaken een rol zoals leeftijd, ranking, vorm en ontwikkelingsfase. Ook spelers die geen wildcard hebben aangevraagd, kunnen een wildcard ontvangen. Uiterlijk de donderdag voor aanvang van het toernooi wordt per e-mail bekend gemaakt of een speler recht heeft op een wildcard.

ITF World Tennis Tour 15.000 of 25.000

Challenger

Op dit moment zijn er geen Challenger toernooien waarvoor een wildcard aangevraagd kan worden.